ua en ru

МЕРТ спростовує заяву Луценка про невиконання плану по стандартизації

МЕРТ спростовує заяву Луценка про невиконання плану по стандартизації Фото: Максим Нефьодов

Відомство скасувало більше 15 тис. держстандартів, прийнятих до 1992 року

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов спростував заяву глави фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка про невиконання плану по стандартизації. Про це Нефьодов повідомив в Facebook.

"Тільки що з трибуни Верховної Ради Юрій Луценко зазначив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не виконало план по стандартизації, прийнявши лише 2.5 тис. стандартів з 15 тис. Можу лише зауважити, що шановному Юрію Віталійовичу підготували не зовсім коректні цифри. ДП "УкрНДНЦ" виконало покладені на нього завдання, незважаючи на те, що фінансування під ці роботи було отримано фактично тільки в 4 кварталі 2015 року. 15 тис. (а точніше 15773) - це кількість ГОСТів, прийнятих до 1992 року, які повинні були бути скасовані. І це зроблено", - повідомив Нефьодов.

За його словами, в 2015 році прийнято 4833 нових стандартів.

"З них 2651 - гармонізовано з європейськими та міжнародними, в тому числі, 1459 під директиви ЄС відповідно додатку III до Угоди про Асоціацію", - додав Нефьодов.

Тільки що з трибуни Верховної Ради Юрій Луценко зазначив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не ви...

Опубликовано Max Nefyodov 16 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нефьодов допускає можливість залишитися в уряді.