ua en ru

МЕРТ оскаржить рішення суду по "Центренерго"

МЕРТ оскаржить рішення суду по "Центренерго" Фото: Айварас Абромавічус

За словами Абромавічуса, міністерство подасть апеляцію на рішення суду, яким був заблокований конкурс з відбору керівника "Центренерго"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оскаржить рішення суду, яким був заблокований конкурс з відбору керівника "Центренерго". Про це журналістам повідомив глава відомства Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, будемо апелювати", - сказав Абромавічус.


Нагадаємо, 8 квітня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проводити конкурсний відбір на посаду керівника однієї з найбільших енергогенеруючих компаній України.

У суді пояснили своє рішення тим, що більша частина акцій "Центренерго" (78,29%) належить державі, решта - іншим акціонерам. Отже, рішення про призначення керівника повинно прийматися на Загальних зборах товариства з участю представників держави. Однак цей процес не повинен здійснюватися державою одноосібно.

У свою чергу міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус назвав блокування конкурсу з вибору глави "Центренерго" саботажем.