ua en ru

Мером Запоріжжя зацікавилися у Генпрокуратурі

Мером Запоріжжя зацікавилися у Генпрокуратурі Фото: Володимир Буряк

Посадовця підозрюють у незаконному звільнені директора департаменту житлово-комунального господарства міськради Валерія Безлепкіна

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала кримінальне провадження щодо міського голови Запоріжжя Володимира Буряка за статтею 172 Кримінального кодексу - "грубе порушення законодавства про працю". Посадовця підозрюють у незаконному звільнені директора департаменту житлово-комунального господарства міськради Валерія Безлепкіна, передає Радіо Свобода.

Так, у міськраді зазначили, що діяли в правових рамках.

За словами прес-секретаря мера Ольги Мішок, Валерія Безлепкіна звільнили через реорганізацію і ліквідацію посади директора департаменту ЖКГ.

"Офіційно пану Безлепкіну про це було повідомлено, і також, як цього вимагає закон, йому було запропонована інша, вакантна на той час посада. Про що є лист, що пан Безлепкін ознайомився з цим наказом від 25 травня 2015-го року", - зазначила Мішок.

Також зазначається, що міський голова Запоріжжя Володимир Буряк може стати фігурантом і кримінального провадження проти посадових осіб запорізької міськради та металургійного комбінату "Запоріжсталь".

"Підприємство підозрюють у несплаті коштів пайової участі в розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури Запоріжжя. Внаслідок цього бюджет міста не отримав 150 мільйонів гривень", - зазначив представник Генпрокуратури Владислав Куценко.

Разом з тим, за словами прокурора, хто саме із Запорізької міської ради - чи керівник, чи його заступники, чи інші особи - це будуть визначати у процесі слідства.

"Але відповідно до повідомлення, яке надійшло до органів прокуратури, документи, на підставі, яких ми кримінальне провадження розпочали, там саме йде посилання на керівництво комбінату "Запоріжсталь" та керівника Запорізької міської ради", - розповів прокурор.

Наразі адвокати Валерія Безлепкіна вимагають відсторонення Володимира Буряка від виконання посадових обов'язків на період слідства та суду.

Нагадаємо, в ході другого туру міських виборів міським головою Запоріжжя був обраний самовисуванець, головний інженер МК "Запоріжсталь" Володимир Буряк. За нього проголосувало 123 682, або 55,62% виборців.