ua en ru

Меркель заявила про можливе рішення української кризи після виборів в РФ

Меркель заявила про можливе рішення української кризи після виборів в РФ Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Також Меркель сподівається, що після виборів в РФ з'явиться шанс на виконання мінських домовленостей

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила сподівання, що після виборів президента в Росії з'явиться шанс на виконання мінських домовленостей і подолання кризи в Україні. Про це вона заявила в понеділок, 12 березня, передає DW.

"Я переконана, що після виборів у Росії ми отримаємо новий початок і зможемо побачити, чи можливий якісний прогрес у досягненні мінських угод", - зазначила вона.

Також Меркель відкинула можливість скасування антиросійських санкцій до досягнення якого-небудь прогресу у вирішенні українського питання.

"Буде правильним почекати, поки ми не побачимо якихось кроків перед обговоренням питання санкцій", - додала Меркель.

Нагадаємо, Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер 5 березня запропонував Меркель на посаду федерального канцлера. Вибори глави уряду Німеччини пройдуть у бундестазі вже 14 березня. Новим міністром внутрішніх справ Німеччини може стати баварський прем'єр Хорст Зеехофер. Всього баварська партія-партнер Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ангели Меркель і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) дістануться за шість міністерських портфелів, Християнсько-соціальний союз (ХСС) отримає три.