ua en ru

Меркель висловила стурбованість порушенням режиму припинення вогню на Донбасі

Меркель висловила стурбованість порушенням режиму припинення вогню на Донбасі Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Канцлер Німеччини стурбована тим, що щодня є людські втрати

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість у зв'язку з постійним порушенням режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Україна турбує нас. І в "нормандському форматі", який об'єднує Німеччину, Францію, Росію та Україну, ми намагаємося втілювати мінські домовленістю. Кожну ніч перемир'я порушується, щодня є людські втрати ", - заявила Меркель.

Повідомляється також, що Меркель нагородили "Лампою світу святого Франциска" за її роботу для примирення, підтримки мирного співіснування між народами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії домовилася активізувати роботу в нормандському форматі мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Разом з тим, Меркель і Путін обговорили ситуацію з ядерною угодою з Іраном після виходу з неї США. Крім того, при обміні думками щодо ситуації на Донбасі сторони розглянули питання введення миротворчої місії ООН.