ua en ru

Меркель: скорочення числа мігрантів може відбутися тільки в рамках міжнародного рішення

Меркель: скорочення числа мігрантів може відбутися тільки в рамках міжнародного рішення Фото: Ангела Меркель

Меркель заявила про необхідність захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу і укладення угоди про легальну міграцію з Туреччиною

Скорочення числа мігрантів може відбутися тільки в рамках міжнародного та загальноєвропейського рішення. Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в п'ятницю, 20 листопада 2015 року, на з'їзді Християнсько-соціального союзу (ХСС), що входить в правлячу в ФРН коаліцію, повідомляє DW.

Як повідомляється, Меркель вкотре відкинула вимоги про обмеження припливу біженців в країну. Вона підкреслила, що скорочення числа в'їжджаючих в країну мігрантів може відбутися тільки в рамках міжнародного та загальноєвропейського рішення.

"Нам необхідний справедливий розподіл біженців всередині Європи", - сказала Меркель.

Крім цього, як повідомляється, Меркель заявила про необхідність захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу і укладення угоди про легальну міграцію з Туреччиною. Оскільки комплекс цих заходів, на її думку, є більш ефективним і справедливим, ніж "одноосібно встановлені державою рамки", і сприяє "порятунку життів і зменшенню числа біженців".

Разом з тим, повідомляється, що голова ХСС Хорст Зеехофер виніс питання про обмеження припливу біженців у ФРН на загальне обговорення після того, як канцлер Меркель відмовилася прийняти його вимоги.

"Політиці Меркель щодо біженців бракує центрального рішення, а саме, обмеження в цілому", - сказав він.

Як повідомляється, ще до виступу канцлера Меркель на з'їзді ХСС його делегати переважною більшістю голосів прийняли резолюцію про обмеження припливу мігрантів у ФРН.

"Німеччина повинна заявити, що вже досягла межі своїх можливостей", -йдеться в документі.

Крім того, окремою резолюції з'їзд ХСС висловився за введення в Німеччині заборони на носіння мусульманками паранджі і нікаба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель анонсувала донорську конференцію для збільшення допомоги біженцям з Сирії.