ua en ru

Меркель просить Францію висунути Лагард на пост глави Єврокомісії, - ЗМІ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до Франції з проханням висунути на посаду голови Європейської комісії директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до Франції з проханням висунути на посаду голови Європейської комісії директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

За їх словами, Меркель, найвпливовіший політик Європи, запропонувала це у приватній розмові з Президентом Франції Франсуа Олландом, після того як на виборах в Європарламент широку підтримку отримали відцентрові по відношенню до Європи політичні сили.

"Меркель підняла це питання в розмові з Олландом, у якого немає чіткої позиції з цього питання. Однак він сказав, що втрата посади глави МВФ не найкраща ідея", - заявив один з джерел.

У Берліні прес-секретар уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що інформація не відповідає дійсності.

За його словами, Меркель підтвердила, що надає підтримку колишньому прем'єр-міністру Люксембургу Жан-Клоду Юнкеру, який очолював на парламентських виборах правоцентристську Європейську народну партію.

Варто відзначити, що вони мають намір порушити усталену домовленість, згідно з якою європейці отримують МВФ, а до американців відходить Світовий банк.