ua en ru

Меркель закликала Путіна сприяти початку відведення техніки в зоні АТО

Меркель закликала Путіна сприяти початку відведення техніки в зоні АТО Меркель просить Путіна відвести техніку

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Президента Росії Володимира Путіна вплинути на проросійських сепаратистів на Донбасі, щоб сьогодні, 17 лютого, в зоні АТО почався відведення важкої військової техніки від лінії зіткнення, як це передбачено останніми мінськими угодами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Німеччини з посиланням на телефонну розмову Меркель з Путіним за участю Президента України Петра Порошенка, який відбувся ввечері 16 лютого.

"Канцлер і Президент України звернулися до президента РФ з проханням використати свій вплив на сепаратистів, щоб у вівторок, як це було узгоджено у Мінську, почати відведення важких озброєнь", - наголошується в повідомленні.

Меркель, Порошенко і Путін також, як відзначається, що з урахуванням ситуації, що склалася в Дебальцеве, де з 15 лютого, незважаючи оголошення про припинення вогню, бойові дії не зупиняються, погодилися прийняти конкретні заходи по початку моніторингу ситуації з боку ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко пообіцяв у разі порушення режиму припинення вогню скликати екстрене засідання Євроради, а також заявив про готовність до введення військового стану по всій країні.