ua en ru

Меркель привітала Порошенко з перемогою на виборах Президента України

Канцлер ФРН Ангела Меркель у телефонній розмові привітала українського бізнесмена і політика Петра Порошенка з перемогою на виборах Президента України.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у телефонній розмові привітала українського бізнесмена і політика Петра Порошенка з перемогою на виборах Президента України. Про це повідомив прес-секретар канцлера Штеффен Зайберт у своєму акаунті в Twitter.

Підсумки виборів свідчать про прагнення українців до єдності, демократії та мирного врегулювання кризи, вважає Меркель.

Висока явка виборців та чіткі результати голосування є "ясним визнанням українського народу своєї прихильності до єдності і демократії, а також до мирного вирішення конфлікту", заявила Меркель 27 травня.

Глава німецького уряду також висловила повагу жителям східних регіонів України, які прийшли на виборчі дільниці, незважаючи на погрози і залякування. Уряд ФРН і надалі буде підтримувати Україну на її шляху до свободи і самовизначення, пообіцяла Меркель. Німецький канцлер також побажала майбутньому Президентові України успіхів на його новій посаді.

Нагадаємо, вибори Президента України відбулися 25 травня.

Кандидат у Президенти, позафракційний нардеп Петро Порошенко набирає 54,5% голосів виборців за результатами обробки Центральною виборчою комісією 97,1% електронних протоколів.