ua en ru

Меркель пообіцяла Порошенко не приймати рішень по Україні під час зустрічі з Путіним

Меркель пообіцяла Порошенко не приймати рішень по Україні під час зустрічі з Путіним Фото: Петро Порошенко і Ангела Меркель (president.gov.ua)

Канцлер Німеччини пообіцяла не приймати рішень по Україні без участі української сторони

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла президенту України Петру Порошенку не приймати рішень по Україні під час зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним без участі української сторони. Про це повідомили в прес-службі глави України за результатами телефонних переговорів глав.

"Ангела Меркель запевнила, що під час зустрічі нічого про долю України без України вирішуватися не буде", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, лідери України та Німеччини обговорили ситуацію на Донбасі і скоординували позицію щодо реалізації мінських домовленостей в контексті підготовки до саміту G20 в Гамбурзі і, зокрема, зустрічі лідерів Німеччини і Франції з президентом РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорять ситуацію в Україні в рамках саміту G20 8 липня 2017 року. Так, Україна не входить в число країн, запрошених на саміт, тому Петра Порошенка на зустрічі не буде.