ua en ru

Меркель і Олланд виступили за продовження переговорів по Донбасу в "нормандському форматі"

Меркель і Олланд виступили за продовження переговорів по Донбасу в "нормандському форматі" Фото: Меркель і Олланд

Глави Німеччини і Франції сподіваються, що робота "нормандської четвірки" триватиме до повного виконання "Мінських угод"

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд висловилися в підтримку проведення переговорів щодо ситуації на Донбасі в "нормандському форматі". Про це йдеться у спільній заяві лідерів Німеччини і Франції.


"Канцлер Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд цілком підтримують узгодження Тристоронньої контактної групи всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі у зв'язку з початком навчального року. Вони підкреслюють, що це припинення вогню має стати початком для стійкого припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Олланд і Меркель висловили стурбованість ситуацією на сході України, зокрема, на лінії розмежування, висловивши намір продовжувати роботу в "нормандському форматі" аж до повного виконання "Мінських угод".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія заблокувала проведення зустрічі в "нормандському форматі" в рамках саміту Великої двадцятки.