ua en ru

Меркель і Олланд підтвердили збереження санкцій проти РФ до повного виконання мінських угод

Меркель і Олланд підтвердили збереження санкцій проти РФ до повного виконання мінських угод Фото: Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили виконання мінських угод і політичну ситуацію в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереження до повного виконання Москвою мінських домовленостей. Про це йшла мова в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба глави держави.

У ході зустрічі Порошенко, Меркель і Олланд обговорили питання виконання мінських домовленостей і політичну ситуацію в Україні.

Співрозмовники висловили стурбованість погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Лідери підкреслили важливість припинення вогню, відводу російської військової техніки, надання безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ на окуповані території і неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону.

Крім того, лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей згідно українського законодавства і принципів ОБСЄ.

Порошенко, Меркель і Олланд також закликали негайно звільнити та повернути в Україну Надію Савченко та відзначили важливість звільнення всіх заручників.

Меркель і Олланд підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Росією.

Нагадаємо, наступний саміт Україна-Європейський союз відбудеться 19 травня 2016 року.