ua en ru

Меркель звинуватила Росію в цинізмі у сирійському Алеппо

Меркель звинуватила Росію в цинізмі у сирійському Алеппо Фото: Меркель вражена гуманітарною катастрофою в сирійському Алеппо

За її словами, заклики про допомогу, що надходять від небагатьох, що залишилися в Алеппо лікарів, викликають глибокий шок

Канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель різко розкритикувала президента Сирії Башара Асада і Російську Федерацію за кошмарну ситуацію в сирійському місті Алеппо. Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Passauer Neue Presse, передає DW.

"Враховуючи масштаби страждань людей (в Алеппо - ред.) - це цинізм", - зазначила Меркель.


Вона повідомила, що вражена масштабами гуманітарної катастрофи в Алеппо.

"Заклики про допомогу, що надходять від небагатьох, що залишилися в Алеппо лікарів, викликають глибокий шок", - підкреслила канцлер ФРН.

За словами Меркель, потрібно як мінімум 48-годинне щотижневе перемир'я, як вимагає ООН, для того, щоб міжнародні гуманітарні організації забезпечили нужденних всім необхідним.

Меркель стверджує, що це самий мінімальний крок, який мають зробити Росія і сирійське керівництво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав Росію забезпечити виконання домовленості щодо 48-годинного припинення вогню в сирійському місті Алеппо.