ua en ru

Меркель звинуватила партію "Альтернатива для Німеччини" в поділі німецького товариства

Меркель звинуватила партію "Альтернатива для Німеччини" в поділі німецького товариства Фото: Ангела Меркель розкритикувала одну з німецьких партій

Урядові чиновники і основні політичні партії повинні брати участь у дебатах з АдГ і максимально дистанціюватися від їх програми

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила німецьких виборців, що партія, яка виступає з критикою міграційної політики канцлера - "Альтернатива для Німеччини" (АдГ), не пропонує ніяких рішень і розділяє суспільство. Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, повідомляє Reuters.

"Вони не пропонують нормальних рішень проблем, а сіють забобони і поляризируют суспільство", - сказала канцлер.

За її словами, урядовці і основні політичні партії повинні брати участь у дебатах з АдГ і максимально дистанціюватися від їх програми.

Також канцлер Німеччини наголосила на рішучості не закривати кордони з іншими країнами ЄС, розраховуючи знайти загальне рішення для кризи з мігрантами. На її думку, зробити це можна шляхом зміцнення зовнішніх кордонів Євросоюзу і домовленостей з Туреччиною, через яку біженці потрапляють у Грецію, а потім і в інші країни Європи.

Через тиждень, 13 березня, в Німеччині пройдуть вибори в Саксонії-Анхальт, Баден-Вюртемберзі та Рейнланд-Пфальці, на яких соціологи пророкують успіх "Альтернативі для Німеччини". В землі Саксонія-Анхальт їй прогнозують 20% місць у регіональному парламенті, а в Баден-Вюртемберзі подолання 5-відсоткового бар'єру.

Нагадаємо, що Меркель пообіцяла Греції солідарну підтримку Євросоюзу.