ua en ru

Меркель і Путін більше години обговорювали ситуацію на Донбасі

В австралійському Брісбені, де проходить саміт "Великої двадцятки", відбулася розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Росії Володимиром Путіним.

В австралійському Брісбені, де проходить саміт "Великої двадцятки", відбулася розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє агентство dpa.

Як зазначає агентство з посиланням на дипломатів, розмова між Меркель і Путіним віч-на-віч у кулуарах саміту "Великої двадцятки" тривав довше, ніж планувалося. "Більше години", - зазначили джерела агентства, які вказали, що зустріч відбулася в готелі, де зупинився Путін. У той же час подробиці переговорів Меркель і Путіна поки не повідомляються.

Також повідомляється, що до розмови лідерів ФРН і РФ несподівано приєднався глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

При цьому в прес-службі Кремля за підсумками зустрічі повідомили, що "Володимир Путін докладно роз'яснив російський підхід до цієї ситуації (конфлікту на Донбасі, - ред.)".

Нагадаємо, перед зустріччю з Путіним Меркель заявляла, що "не очікує значного прогресу" від розмови з главою російської держави. Німецький канцлер зазначила, що не очікує ніяких раптових якісних змін" в ході обговорення того, як Путін бачить вирішення конфлікту на українському Донбасі.