ua en ru

Меркель: Німеччини відомо, хто відповідальний за Голокост

Меркель: Німеччини відомо, хто відповідальний за Голокост Фото: Ангела Меркель

Націонал-соціалісти несуть відповідальність за розлом цивілізації шляхом Голокосту

У Німеччині відповідальність за Голокост покладають на націонал-соціалістів, і немає причин змінювати що-небудь у цьому погляді на історичні події, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель. Про це повідомляє РИА Новости.

Раніше прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху поклав на релігійного лідера палестинців 1940-х років відповідальність за розв'язання Голокосту, після чого потрапив під критику з боку як нинішнього палестинського керівництва, так і внутрішньої опозиції. У Берліні ж не вважають, що вислів Нетаньяху якимось чином може вплинути на позицію ФРН з цього питання.

"Нам відомо, хто несе відповідальність за розлом цивілізації допомогою Голокосту, це націонал-соціалісти. Ми переконані, що це знання знову і знову повинно передаватися майбутнім поколінням, наприклад, в школі. Тому ми не бачимо причин змінювати нашу картину історії, в особливості в цьому питанні", - заявила Меркель у середу в Берліні на спільній прес-конференції з Нетаньяху, який в ці дні перебуває з візитом в Німеччині.

"Ми визнаємо німецьку відповідальність за Голокост", - додала канцлер ФРН.

Нетаньяху, у свою чергу, зазначив, що відповідальність за трагедію мільйонів євреїв несе Адольф Гітлер. "Мені здається, що відповідальність Гітлера і націонал-соціалістів за знищення 6 мільйонів людей зрозуміла всім", - сказав він.

Нагадаємо, Польща відмовила Росії в засудження ОУН і УПА.