ua en ru

Меркель: Європейські країни повинні підвищувати зайнятість, а не чекати виділення кредитів

Європейські країни повинні домагатися підвищення зайнятості серед молоді, а не чекати виділення грошової допомоги для цього. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає телеканал "Росія 24".

"Ми свідомо не говоримо про гроші, а тільки про заходи, які допоможуть молодим людям знайти роботу. Ми повинні чітко сказати, що ця проблема не може бути вирішена за один день", - сказала Меркель.

Практично всі країни Південної Європи звинувачують Меркель, яка буде балотуватися на третій термін на виборах у Німеччині 22 вересня, в рекордно високому безробіттю серед молоді в результаті скорочення бюджетних видатків та інших заходів, які такі країни, як Греція і Португалія, змушені здійснювати в обмін на виділення коштів з боку міжнародних кредиторів.

Зіткнувшись із зростанням витрат на позики в Португалії і з тиском з боку країн єврозони, де триває зростання безробіття, Меркель погодилася виділити 8 млрд євро з бюджету Європейського союзу на 2014-2020 рр. для вирішення цієї проблеми.

Європейський інвестиційний банк з 2013 по 2015 рр. пропонує 18 млрд євро у вигляді позик. Більша частина фінансування припаде на перші два роки.