Mercedes-Benz Citan отримав версію з кроваттю та кухню

Mercedes-Benz Citan отримав версію з кроваттю та кухню Фото: Mercedes-Benz Citan (media.mercedes-benz.com)

Пасажирський Mercedes-Benz Citan другого покоління, що нещодавно відсвяткував світову прем'єру, отримав нову версію. Це кемпер, оснащений складаний ліжком і кухнею.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-сайт Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Citan перетворили на кемпер, новинку офіційно представили на салоні автопричепів в Дюссельдорфі. Citan отримав універсальні житлові модулі VanEssa. Кінцевий результат виглядає цілком практичним для кемпінгу. У салоні прописалися двоспальне ліжко, безліч відсіків для зберігання речей і знімна задня міні-кухня.

Mercedes-Benz Citan отримав версію з кроваттю та кухнюНовий Citan довжиною 4498 мм і колісною базою 2716 мм послужив ідеальною базою для нового проекту. Компанія вже пропонує туристичні варіанти Marco Polo більших моделей Vito і V-Class.

Mercedes-Benz Citan отримав версію з кроваттю та кухнюКемпер заснований на пасажирському виконанні Citan Tourer. Задній кухонний модуль включає в себе вбудовану газову плиту, єдину систему з 13-літровим резервуаром для води, 31-літровий компресорний холодильник і багато місця для столових приладів, посуду, каструль, сковорідок та інших приладдя в ящиках.

Модуль важить близько 60 кг, і його можна встановити або зняти за лічені хвилини, що дозволяє використовувати Citan також в якості звичайного пасажирського автомобіля.

Mercedes-Benz Citan отримав версію з кроваттю та кухнюКрім кухні, Citan оснащений спальною системою VanEssa, яка по суті являє собою двоспальне розкладне ліжко. Матрац розділений на три частини, які можуть поміститися в багажнику над кухонним модулем, що дозволяє повністю використовувати задні сидіння. У зібраному вигляді вони утворюють ліжко 115х189 мм.

Mercedes-Benz Citan Camper експонується на виставці Caravan Salon Düsseldorf. Модель піде в серію в 2022 році.

Раніше повідомлялося, що Tesla Model 3 на тестах KNCAP тричі збила велосипедиста. Tesla в фронтальному і бічному краш-тестах отримала 99,6% - і менше 60% з можливих балів в інших категоріях.

Також ми писали, що Ford замість позашляховиків Bronco відправляє замовникам гамаки. Затримки з поставками викликані глобальним дефіцитом напівпровідників.