ua en ru

Мера Тбілісі звинуватили у відмиванні грошей, привласненні і розтраті бюджетних коштів

Слідча служба міністерства фінансів Грузії звинуватила сьогодні мера Тбілісі Гігі Угулава у відмиванні грошей, привласненні і розтраті бюджетних коштів. Для пред'явлення обвинувачення він викликаний в Слідчу службу 23 лютого.

За інформацією служби, в справі Угулава в даний час фігурують два епізоди. Зокрема, "розкрита злочинна схема" по незаконному привласненню телекомпанії "Імеді", засновником якої був нині покійний бізнесмен і опозиційний політик Бадрі Патаркацишвілі. Восени минулого року телекомпанія, як і інші активи бізнесмена, була повернена його родині. Однак, підкреслили в Слідчій службі, до цього власники телекомпанії змінювалися кілька разів, і існують "незаперечні докази", що одним з тих, хто сприяв незаконним оборудкам з телекомпанією, був Угулава.

Наступний епізод пов'язаний із створенням, за завданням мера, фіктивних робочих місць для активістів партії Президента Грузії Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух". Таких було створено 764 одиниці. Реально ж, стверджують в Слідчій службі, під прикриттям однієї з міських служб активісти руху займалися партійною діяльністю, на що було витрачено з коштів бюджету близько 2,5 млн дол.

Відзначимо, що після парламентських виборів 1 жовтні 2012 р., на яких перемогла коаліція "Грузинська мрія" на чолі з мільярдером Борисом (Бідзіна) Іванішвілі, який став прем'єр-міністром Грузії, Президент Саакашвілі і його партія пішли в опозицію.