ua en ru

Мера італійського міста заарештували за сприяння нелегальній міграції

Мера італійського міста заарештували за сприяння нелегальній міграції Фото: Доменіко Лукано (facebook.com/RTL)

Мер італійського міста Ріаче вже давно перебуває у полі зору поліції

В Італії поліція заарештувала мера італійського міста Ріаче Доменіко Лукано за сприяння нелегальній міграції у Європі. Про це пише DW у вівторок, 2 жовтня, передає РБК-Україна.

Наголошується, що Лукано вже рік перебував у полі зору слідчих органів, а глава МВС Маттео Сальвіні вже неодноразово публічно критикував мера Ріаче.

Доменіко Лукано заарештували співробітники фінансової поліції і доставили 60-річного політика в СІЗО. Затриманого звинувачують у сприянні нелегальній міграції, а також у порушеннях при розподілі контрактів на переробку сміття.

Крім того, його співмешканці Тесфахун Лемлєм поліція наказала покинути межі країни.

Лукано займає пост мера Ріаче з 2004 року. В Італії він відомий як борець за права біженців та інших мігрантів. Він керував впровадженням різноманітних програм по прийому та інтеграції мігрантів. За ці та інші заслуги його в 2017 році удостоїли Премії миру міста Дрездена.

Нагадаємо, 30 вересня 2018 року біля берегів Туреччини затонуло судно з нелегалами, загинули 5 осіб. Надувний човен з нелегальними мігрантами затонуло поблизу турецького берега Султаніче. Загони служби берегової охорони витягли з води тіла мігрантів.