ua en ru

Мера Бухареста затримали за хабарництво

Мера Бухареста затримали за хабарництво Фото: мер Бухареста Сорін Опреску

Мера Бухареста Соріна Опреску підозрюють у корупції

Національний антикорупційний директорат (DNA) Румунії затримав ввечері в суботу, 5 вересня, за підозрою в отриманні хабара мера Бухареста Соріна Опреску, передає видання Romania-Insider.

Згідно DNA, мер румунської столиці входив в добре організовану групу чиновників, яка пропонувала компаніям за відкати державні контракти з різними організаціями, підвідомчими мерії Бухареста. Група діяла у період між 2013 і 2015 рр.

Компанії, які одержували контракти з місцевою владою, залишали собі третину прибутку (30-33%). Інша частина прибутку йшла злочинної групи, яка діяла в мерії Бухареста. За інформацією DNA, мер Опреску отримував 10% прибутку компаній.

В антикорупційному директораті Румунії повідомили, що Опреску вчора нібито отримав хабар у розмірі 25 тис. євро від чотирьох осіб. Пізніше ці люди повідомили про хабарі в DNA. Співробітники директорату опитали мера в суботу ввечері і вночі прийняли рішення затримати його на 24 години.

Прокуратура звернулася до суду з проханням заарештувати Опреску на 30 діб.

Нагадаємо, раніше в корупційному скандалі також був замішаний прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта. У липні румунському прем'єру офіційно пред'явили звинувачення в шахрайстві, ухиленні від податків і відмивання грошей.