ua en ru

Мер Запоріжжя Є.Карташов заявив про свою відставку

Мер Запоріжжя Євген Карташов кілька годин тому на оперативній нараді з головами районних державних адміністрацій і начальниками управлінь міськради завив про свою відставку. За інформацією "Комерсант-Україна", це заяву Є.Карташов зробив сьогодні після повернення з Києва, заявивши, що винесе питання про свою відставку на позачергову сесію міськради, яка відбудеться найближчої п'ятниці, 24 вересня. На цій же нараді Є.Карташов повідомив, що вже повідомив голову Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Бориса Петрова, а своє рішення пояснив "переходом на іншу роботу". Як стало відомо виданню, мова може йти про призначення Є.Карташова послом до Литви або Азербайджану.
Голова Запорізької ОДА Б.Петров підтвердив виданню інформацію про швидку відставку Є.Карташова. "Так дійсно, Євген Григорович (Карташов) зі мною сьогодні зустрічався і оголосив про свої наміри. Я знаю, що він має ранг надзвичайного і повноважного посла і що йому запропонована робота в МЗС. Про свою відставку він повинен оголосити в п'ятницю, на сесії міськради", - повідомив видання Б.Петров.
68-річний Є.Карташов займає посаду міського голови з 2003 р., коли переміг на позачергових виборах після смерті тодішнього мера міста Олександра Поляка. У 2006 р. Є.Карташов знову був обраний на цю посаду.