ua en ru

Мер Венеції пригрозив стріляниною без попередження за крики "Аллах Акбар"

Мер Венеції пригрозив стріляниною без попередження за крики "Аллах Акбар" Фото: поліція нібито буде стріляти без попередження у потенційних терористів (wikipedia.org)

Поліція Венеції посилила охорону порядку напередодні Міжнародного кінофестивалю

Поліція Венеції (Італія) буде стріляти без попередження за крики "Аллах Акбар". Про це заявив мер міста Луїджі Бруньяро, передає Venezia Today.

"Ми в Італії повинні перемогти тероризм, і ми зміцнюємо захист. І я заявляю, якщо хтось почне бігати по площі Сан-Марко з криками "Аллах Акбар", ми його застрелимо. Рік тому я казав, що ми зробимо це після чотирьох кроків, тепер скажу - після трьох. Ми відправимо терористів прямо до Аллаха, перш ніж вони завдадуть нам шкоди ", - заявив Бруньяро.

Також повідомляється, що багато італійських ЗМІ розцінили цю заяву як провокацію. Зазначимо, у Венеції 30 серпня відкривається 74-й Міжнародний кінофестиваль, у зв'язку з чим вже прийнято додаткові заходи по забезпеченню громадської безпеки.

Нагадаємо, в березні поліція Італії попередила теракт у Венеції. Зокрема, затримали вихідців з Косова, які виявилися прихильниками екстремістського угруповання "Ісламська держава" і готували підрив мосту Ріальто.