ua en ru

Мер Кишинева затриманий співробітниками антикорупційного центру Молдови

Мер Кишинева затриманий співробітниками антикорупційного центру Молдови Фото: Дорін Кіртоаке

Мера Кишинева затримали після чотиригодинних обшуків в мерії

Мер Кишинева Дорін Кіртоаке був затриманий співробітниками Національного антикорупційного центру Молдови (НАЦ). Про це повідомляє портал Noi.

За даними видання, Кіртоаке доставили в НАЦ після чотиригодинних обшуків в мерії. При цьому співробітники НАЦ не повідомили, чи є мер Кишинева фігурантом якої-небудь кримінальної справи, зазначає видання.

Повідомляється, що Кіртоаке був затриманий "у справі про платні парковки". За даними видання, правоохоронці встановили, що Кіртоаке дав розпорядження віце-меру столиці підписати контракт з фірмою Eme Parkleitsystem Gmbh, щоб впровадити проект платних парковок в Кишиневі. При цьому дозволу міської ради на підписання контракту отримано не було. Кіртоаке затримали на 72 години, оскільки запідозрили його в отриманні вигоди від підписання контакту.

В кінці квітня в Молдові за звинуваченням у корупції був затриманий міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Юрій Кірінчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Молдові за підозрою в причетності до відмивання грошей затримали сина екс-президента країни Петра Лучинського Кирила.