ua en ru

Мер Брюсселя визнав помилки влади до і після терактів

Мер Брюсселя визнав помилки влади до і після терактів Фото: наслідки вибухів в аеропорту Брюсселя

За словами мера Брюсселя, однією з помилок було відпустити одного з підозрюваних з-за наявності у нього алібі

Влада Бельгії зробили низку помилок напередодні і після березневих терактів в Брюсселі. Таку думку висловив мер бельгійської столиці Іван Майор, передає BBC.

"Хід розслідування, безумовно, потрібно проаналізувати. Були помилки? Звичайно. Пропустили ми що-то? Зрозуміло, інакше нападу б не сталося", - заявив мер Брюсселя на зустрічі з мером Парижа Анн Ідальго.

зокрема, на думку брюссельського мера, помилкою було звільнення затриманого після вибухів Файсала Шеффу, відпущеного з-за наявності алібі. Як стверджує Майор, Шеффу відомий тим, що вербував у Брюсселі мігрантів в ряди джихадистів.

Іван Майор провів зустріч з Анн Ідальго, щоб обговорити заходи, зроблені обома столицями після кривавих акцій екстремістів. Париж також постраждав від терактів у листопаді 2015 року.

Нагадаємо, теракти в Брюсселі відбулися вранці 22 березня в аеропорту "Завентем" і на станції метро Маальбек. Два вибухи сталися в аеропорту в залі вильотів біля стійки American Airlines, а пізніше ще один вибух прогримів на станції метро біля інститутів Євросоюзу.

В результаті вибухів загинули 35 осіб, включаючи підірвали себе терористів-смертників.