ua en ru

Меморандум про кредит ЄС для України переданий на підпис Порошенко

Меморандум про кредит ЄС для України переданий на підпис Порошенко Фото: Петро Порошенко

Закон спрямований на підпис Президента сьогодні, 25 червня

Законопроект про ратифікацію меморандуму з Європейським Союзом, який передбачає надання Україні кредиту в 1,8 млрд євро, спрямований на підпис Президентові України Петру Порошенку. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

"Закон спрямований на підпис Президентові", - йдеться в повідомленні на сайті парламенту.

У травні 2015 р. ЄС і Україна в рамках ризького саміту "Східного партнерства" підписали меморандум про взаєморозуміння щодо виділення Євросоюзом раніше схваленого третього пакету країні макрофінансової допомоги на суму до 1,8 млрд євро. Меморандум передбачає три транші за 600 млн євро.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко очікує надходження першого траншу в найближчі місяці.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада підтримала законопроект №0031 "Про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником і Європейським союзом як кредитором і кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника) та Європейським союзом як кредитором (про отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського союзу у сумі до 1 млрд 800 млн євро). За відповідне рішення проголосували 310 депутатів при 226 мінімально необхідних.