ua en ru

Мельничук не отримав документ про зняття з нього депутатської недоторканності, - адвокат

Мельничук не отримав документ про зняття з нього депутатської недоторканності, - адвокат Фото: Сергій Мельничук

Сам Мельничук заявив, що прийде на суд, якщо той відбудеться

Народний депутат України Сергій Мельничук не отримав документ про те, що з нього знята депутатська недоторканність. Про це журналістам заявив адвокат Мельничука Ігор Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 11:55 сьогодні народний депутат України Мельничук Сергій Петрович документально в руки не отримав відповідний письмовий документ, з печаткою з підписом пана Гройсмана про те, що з нього особисто знята депутатська недоторканність. На даний момент зазначеного документа ми не отримали і він (Мельничук, - ред.) вважає себе народним депутатом без позбавлення депутатської недоторканності", - повідомив адвокат Мельник.

Він додав, що сьогодні в прокуратурі їм було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу, проте при його отриманні народний депутат Мельничук ніяких документів не підписував. "Сьогодні не повідомлялося про підозру. Сьогодні вручили клопотання про обрання міри запобіжного заходу", - сказав Мельник.

Адвокат додав, що повістку в суд народному депутату не вручали. При цьому Сергій Мельничук заявив, що на суд він з'явиться, якщо той відбудеться.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України планує просити суд обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною покидати Київ народному депутату Сергію Мельничуку.