ua en ru

Мельниченко планує позиватися до судді у справі Гонгадзе

Екс-майор управління державної охорони Микола Мельниченко планує позиватися до судді у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, через те, що той не взяв його плівки предметом розгляду. Про це Мельниченко заявив під час програми "Сьогодні про головне" на ТВі.

"Мої записи предметом розгляду в даній кримінальній справі Пукача не були... У принципі, суддя не мав, на моє глибоке переконання, такого права говорити про те, що враховуємо ми записи, чи не враховуємо записи", - заявив Мельниченко.

"Мені доведеться з адвокатами порадитися і, мабуть, до цієї судді, думаю, доведеться подавати позов. Тому що, на моє глибоке переконання, вона вийшла за рамки правового поля", - вважає Мельниченко.

Крім того, Мельниченко заявив, що йому вдалося підслухати у кабінеті Леоніда Кучми репліки про екс-прем'єра Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка у контексті "справи Щербаня".

"Леонід Данилович Кучма у Давосі цинічно та нахабно брехав, коли він сказав, що під час того, як він був президентом, правоохоронні органи взагалі такої інформації (щодо Тимошенко та Лазаренка) не мали. Авжеж, мали", - заявив Мельниченко.

Відповідаючи на уточнююче питання, він сказав: "Я чув "Тимошенко", "Лазаренко", "вбивсто Щербаня" - ці прізвища з уст правоохоронних органів у справі вбивства Щербаня".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва сьогодні, 29 січня, оголосив вирок екс-керівникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, обвинуваченому у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Отже, Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною обіймати державні посади.

Читайте також: Захист Пукача буде оскаржувати вирок суду про його довічне ув'язнення