ua en ru

У Мексиці вперше за майже 80 з'явилися приватні АЗС

У Мексиці вперше за майже 80 з'явилися приватні АЗС Фото: в 2018 році ціни на бензин в Мексиці будуть повністю лібералізовано

Відкриття приватних АЗС в Мексиці стало можливо завдяки реформу енергетичної галузі

Вперше за 78 років в Мексиці з'явилися приватні автозаправки, які працюють під не маркою державної компанії Pemex. Про це повідомляє El Telegrafo.

Відкриття приватних, тим більше, з іноземним капіталом, АЗС в Мексиці стало можливо завдяки реформі енергетичної галузі, що триває в Мексиці з кінця 2013 року. Передбачається, що в 2018 році ціни на бензин будуть повністю лібералізовано.

Так, перша недержавна АСЗ в Мехіко відкрилася під маркою Hidrosina.


В Тіхуані, на кордоні з США, з'явилася заправка компанії Grupo Eco, а в Меріді на півострові Юкатан заправка належить групі Lodemo.

А в місті Монтеррей на півночі країни компанія Femsa представила свою АЗС під брендом загальнодоступних товарів oxxo Gas (загальнодоступних товарів oxxo - найбільша мережа невеликих магазинів в Мексиці). Крім цього, компанія Femsa планує в цьому році відкрити 50 заправок загальнодоступних товарів oxxo Gas, переважно на півночі Мексики, а в найближчі п'ять років збільшити їх кількість до 500. Станом на червень цього року компанії належало 335 АЗС в чотирнадцяти мексиканських штатах, які, однак, працювали під маркою Pemex.

Про плани по відкриттю заправок в Мексиці і заявила американська компанія Gulf. Спочатку планується відкрити чотири бензоколонки і збільшити їх кількість до кінця року до 100. Компанія має намір зайняти чверть ринку палива Мексики, заявив глава мексиканського представництва компанії Серхіо де ла Вега.

Нагадаємо, на півдні Мексики стався потужний землетрус.