ua en ru

У Мексиці вбили журналіста

У Мексиці вбили журналіста Фото: Мексика (з відкритих джерел)

Журналіста Серхіо Гонсалеса вбили в Мексиці

Журналіст і власник щотижневої газети Enfoque Серхіо Мартінес Гонсалес був убитий у Мексиці. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Excelsior.

Повідомляється, що двоє невідомих на мотоциклі атакували журналіста під час сніданку в кафе, дружина Гонсалеса, яка в момент нападу перебувала з ним, була госпіталізована в лікарню міста Тапачула.

Раніше журналіст писав на своїй сторінці в Facebook, що неодноразово отримував погрози на свою адресу і скаржився на них владі, проте не отримував ніякої реакції.

Зазначимо, 21 вересня інший журналіст - Маріо Леонель Гомес - був убитий в тому ж муніципалітеті Яхалон поруч зі своїм будинком. В замаху на нього також брали участь дві людини, які зникли з місця злочину на мотоциклі.

У 2017 році жертвами насильства в Мексиці стали 12 журналістів, стільки ж, скільки і в Сирії, згідно з підрахунками організації "Репортери без кордонів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що замовник заплатив за вбивство словацького журналіста Яна Куцяка мінімум 70 тис. євро.

Суд заарештував чотирьох обвинувачених у вбивстві словацького журналіста Куцяка. 17 вересня, влада Словаччини визначили можливого свідка у справі вбивства.