ua en ru

У Мексиці стартував другий раунд переговорів щодо реформи НАФТА

У Мексиці стартував другий раунд переговорів щодо реформи НАФТА Фото: прапор Мексиканських Сполучених Штатів (pixabay)

У майбутні дні 25 робочих груп будуть обговорювати технічні питання щодо реформи НАФТА

У столиці Мексики в п'ятницю, 1 вересня, розпочався другий раунд переговорів про перегляд принципів договору про Північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА). Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що в майбутні дні 25 робочих груп будуть обговорювати технічні питання, зокрема, доступ до ринків, захист інвестицій та електронна торгівля.

Так, по завершенні переговорів 5 вересня в Мехіко відбудеться зустріч за участю міністра економіки Мексики Ільдефонсо Гуахардо, спедпредставителя США з торгівлі Роберта Лайтхайзера і глави МЗС Канади Христі Фріланд.

"Ми не хочемо перемогти. Ми не робимо ставку на те, що буде лише один переможець. Виграти повинні всі. Я сподіваюся, що в наступні місяці ми зможемо добитися цього", - сказав президент Мексики Енріке Пенья Ньєто перед початком другого туру переговорів на НАФТА.

Згідно з повідомленням Білого дому, президент США Дональд Трамп, за наполяганням якого розпочато переговори, і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після телефонної розмови висловили впевненість у тому, що угода буде досягнута до кінця 2017 року.

Зазначено, що у зв'язку з неясними перспективами переговорів, Мексика вже готує план.

Нагадаємо, 20 серпня, США, Канада і Мексика завершили перший раунд переговорів щодо реформи Північноамериканської угоди про вільну торгівлю.