ua en ru

Меджліс не визнає референдум і відкидає спроби визначити майбутнє Криму без волевиявлення кримських татар

Кримські татари осуди чи акт агресії Росії, відкидають спроби визначити майбутнє Криму без вільного волевиявлення корінного народу Криму, а також заявили про невизнання референдуму в автономії 16 березня.

Кримські татари відкидають спроби визначити майбутнє Криму без вільного волевиявлення корінного народу Криму, а також заявили про невизнання референдуму в автономії 16 березня. Про це йдеться в прийнятому 15 березня зверненні Меджлісу до Верховної Ради України, підписаного головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

"Не визнаємо кримський референдум 16 березня 2014 року, що проводиться з метою змінити територіальну приналежність Криму...категорично відкидаємо будь-які спроби визначити майбутнє Криму без вільного волевиявлення кримськотатарського народу - корінного народу Криму", - йдеться в заяві.

Крім цього, у зверненні Меджлісу засуджується акт агресії Росії щодо України.

"Рішуче засуджуємо акт агресії з боку Російської Федерації і план по анексії Криму, розглядаючи ці дії як грубе порушення міжнародного права, дестабілізуючий існуючу систему міждержавних відносин", - йдеться у зверненні.

Меджліс вимагає визнати і закріпити законами та іншими правовими актами України статус кримськотатарського народу як корінного народу Криму.