ua en ru

Медведєв: Росія продовжить постачати зброю в Вірменію та Азербайджан

Медведєв: Росія продовжить постачати зброю в Вірменію та Азербайджан Фото: прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

Прем'єр РФ зазначив, що якщо Росія перестане поставляти Вірменії та Азербайджану озброєння, її місце займуть інші країни

Якщо Росія перестане поставляти Вірменії і Азербайджану озброєння, то це будуть робити інші країни. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю каналу "Росія 1", передає BBC.

"Якщо ми собі уявимо на хвилинку, що Росія відмовилася від цієї ролі, - ми ж прекрасно розуміємо: це місце порожнім не буде. Будуть купувати зброю в інших країнах, ступінь її смертоносности від цього не зменшиться", - розповів російський прем'єр.

За словами російського прем'єра, немає впевненості в тому, що "прихід на цей ринок постачальників зброї з інших країн полегшить ситуацію". Він висловив думку, що навпаки - вона, найімовірніше, стане більш складною".


"Я вважаю, що зброя може і має купуватися не тільки для того, щоб коли її використовувати, а для того, щоб воно було фактором стримування. І ось цей момент потрібно оцінювати всім сторонам конфлікту", - сказав пан Медведєв.

Нагадаємо, 2 квітня в Нагірному Карабасі на лінії зіткнення конфліктуючих сторін різко загострилася обстановка: почалися запеклі зіткнення, після чого сторони звинуватили один одного у порушенні перемир'я.

За даними ООН, щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті зіткнень в Нагірному Карабасі.