ua en ru

Медведєв оголосив в Росії нафтовий "льодовиковий період"

Медведєв оголосив в Росії нафтовий "льодовиковий період" Фото: Дмитро Медведєв

Уряд РФ в даний час зосереджена на усуненні диспропорцій в економіці країни

Прем'єр міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв оголосив в Росії нафтовий "льодовиковий період" Про це Медведєв заявив, виступаючи на інвестиційному форумі в Сочі, передає "Інтерфакс".

За словами російського прем'єра, уряд в даний час зосереджений на усуненні диспропорцій в економіці країни.

"Через низькі ціни на нафту, які, ймовірно, збережуться на цьому рівні досить довго, нам треба якнайшвидше переорієнтувати економіку з сировинних позицій на інші точки зростання", - заявив він.

Медведєв підкреслив, що ціни на нафту не повинні бути основним джерелом поповнення бюджету.

"У нас вперше за останні кілька років нафтогазові доходи бюджету зайняли менше половини всіх доходів. Звичайно, певну роль зіграли низькі ціни на сировину і гнучка курсова політика. Ми не повинні пасивно перечікувати такий нафтовий "льодовиковий період", нафтову паузу. І навіть коли ціни на нафту відновляться, а в цьому ніяких сумнівів немає в силу циклічних причин, вони не повинні бути основним джерелом поповнення бюджету", - додав прем'єр.

Як повідомляється, Мінекономрозвитку РФ вважає, що період низьких цін на нафту буде довгим. Довгостроковий попит на нафту знижується через уповільнення загальних темпів економічного зростання в країнах, що розвиваються. Прогноз відомства виходить з того, що середня ціна на нафту за підсумками 2015 р. буде 53 доларів за барель, в наступному - 50 дол./бар. з невеликим трендом до зростання до 55 дол./бар. до 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекономрозвитку Російської Федерації (РФ) у своєму новому прогнозі очікує подальшого падіння цін на нафту до рівня 38 доларів за барель.