ua en ru

У Медведчука звинуватили правоохоронців у бездіяльності в розслідуванні нападу на офіс УВ

У Медведчука звинуватили правоохоронців у бездіяльності в розслідуванні нападу на офіс УВ Фото: Віктор Медведчук

Звернення УВ в органи Нацполіції і СБУ залишаються без належного реагування

Виконком громадського руху "Український вибір – право народу" звинуватив правоохоронців у бездіяльності в розслідуванні нападу на офіс організації. Про це йдеться в заяві виконкому.

"Правоохоронні органи в особі Національної поліції України та Служби безпеки України ігнорують дві ухвали суду, які зобов'язали їх внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення за статтями 184, 296, 258 Кримінального кодексу України, а саме: хуліганство, організація масових заворушень, вчинення терористичного акту стосовно Громадського руху «Український вибір ― Право народу» та його лідера Віктора Медведчука", - йдеться в повідомленні.

У виконкомі відзначили, що численні звернення до органів Національної поліції України та СБУ про необхідність проведення досудового розслідування скоєних злочинів залишаються без належного реагування, що, по суті, порушує конституційний принцип невідворотності покарання за вчинений злочин.

"Бездіяльність правоохоронців тягне за собою безкарність націонал-шовіністів, дії яких становлять небезпеку для всього суспільства, ведуть до його розколу і є загрозою конституційному правопорядку та національній єдності", - резюмували у Медведчука.