ua en ru

Медведчук прокоментував анонсований Савченко мітинг родичів полонених

Лідер Громадського руху "Український вибір — Право народу" прокоментував ситуацію з паузою до кінця серпня у роботі Тристоронньої контактної групи і розповів, як це позначиться на переговорах зі звільнення утримуваних осіб.

"Робота представників України в гуманітарній підгрупі, Міжвідомчого центру СБУ з питання звільнення полонених не припинялася ні на один день, і цей процес, який ведуть уповноважені Україною особи, триватиме й у серпні в такому ж режимі. Так, останні два дні я знаходився в РФ, де вів переговори зі звільнення наших громадян. Наша мета — звільнити всіх утримуваних осіб і повернути їх додому, до сім'ї", — сказав Медведчук.

Також політик прокоментував анонсований на 8-го серпня нардепом Надією Савченко мітинг матерів полонених українських силовиків перед будівлею Адміністрації Президента України.

"Як людина, яка займається питаннями звільнення українських громадян, я є прихильником того, щоб кожен, хто може досягти результату звільнення утримуваних осіб, допомагав у цьому. Але цей мітинг стане лише черговим піар-ходом, оскільки інформація про ключові проблеми у питанні звільнення утримуваних осіб повинна бути строго конфіденційною до досягнення результатів", — вважає Медведчук.

"Я хочу ще раз підкреслити: коли ті, кого вже звільнили, роблять різного роду заяви, вони не повинні йти на поводу у власних амбіцій, роздаючи поради або оцінки, а в першу чергу думати про тих, кого ще треба повернути. А для досягнення цього результату неприпустимі дії, що ускладнюють переговори, нагнітають складність процесу аж до його повного блокування, що, на жаль, відбувається зараз", - заявив він.

Він зазначив, що для нього спроби народного депутата Савченко проводити мітинги замість того, щоб розробляти необхідні для мирного врегулювання ситуації на Сході України закони та голосувати за них, виглядають дивно.

"Хіба голодування під Адміністрацією Президента допоможе переговорному процесу? Чи дозволить провести результативне голосування в парламенті, який і несе відповідальність за ухвалення законів, передбачених Мінськими угодами? Тому вважаю, що з цією акцією Надія Савченко помилилася як методами, так і адресою", — резюмував Медведчук.