ua en ru

Медуниця: "Батьківщина" за голосними заявами ховає зв’язки з кадрами Януковича

Останні гучні заяви Юлії Тимошенко та її політичної сили, спрямовані на дискредитацію уряду, насправді мають на меті приховати зв'язки "Батьківщини" із представниками старого режиму, завдяки яким Тимошенко має намір здобути якомога більше влади.

Таку думку висловив народний депутат фракції "Народний фронт" Олег Медуниця.

За словами народного депутата, сьогодні "Батьківщина" активно блокує ухвалення закону про конфіскацію коштів Януковича та його оточення, оскільки продовжує тісно співпрацювати із "регіоналами".

"У Житомирській облраді після останніх місцевих виборів "Батьківщина" та "Оппоблок" одразу сформували "ширку", колишній губернатор Львівщини Цимбалюк, якого призначав Янукович, очолив львівський осередок "Батьківщини", у Херсоні міський осередок партії Тимошенко очолив одіозний Владислав Мангер - колишній член Партії регіонів і помічник-консультант нардепа-втікача, сепаратиста Олексія Журавка. Делегований "Батьківщиною" до Уряду екс-міністр екології Шевченко пропонував на керівника Держагентства з управління зоною відчуження Валерія Колюха, який був помічником одіозного "регіонала" Сівковича до моменту втечі того в Росію. Хіба можуть ще бути якісь запитання про зв'язки Тимошенко з бандою Януковича?", - відзначає Медуниця.

За його словами, кадровий склад керівних органів "Батьківщини" якнайкраще ілюструє той факт, що Тимошенко не має наміру вести демократичну та відкриту боротьбу у політичному просторі, оскільки звикла до "старих методів".

"Черговий приклад того, що Тимошенко у своїй роботі керується методами тієї ж "ПР", є організований "Батьківщиною" під стінами Ради мітинг аграріїв. Продемонстровані з цього заходу відео не залишають сумнівів у тому, що акція була проплачена. Однак Тимошенко продовжує вірити, що зможе обдурити народ і завдяки його довірі обійняти високі посади у державі", - відзначає народний депутат.

Втім, зауважує він, українці прекрасно розуміють, що співпраця з екс-"регіоналами" після Революції гідності означає нехтування думкою людей і курс "Батьківщини" не на стабільність, а виключно на задоволення власних політичних амбіцій.

"Тимошенко вважає, що, змінивши імідж, зможе завоювати побільше симпатій виборців. Однак в її випадку зміна зачіски не означає зміни звичок - Тимошенко продовжує ставити свічку і Богу, і чорту у розрахунку на те, що хтось з них їй обов'язково допоможе", - наголосив Олег Медуниця.