ua en ru

Медреформа не передбачає введення оплати за пологи, - МОЗ

Медреформа не передбачає введення оплати за пологи, - МОЗ Фото: МОЗ (РБК-Україна)

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі

Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я України.

Як повідомляється, пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі, вартість цих послуг на 100% покриває держава.

"У межах програми медичних гарантій держава гарантує громадянам, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України, та особам, яких визнано біженцями, або особами, які потребують додаткового захисту, повну оплату за рахунок коштів Державного бюджету України необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних з наданням медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами", - йдеться у тесті відповідного законопроекту №6327.

Зазначається, що відповідно до медреформи, з 2019 року лікарні почнуть отримувати від держави оплату за конкретно надані послуги конкретному пацієнту. Вже у 2018 році окремі послуги будуть оплачуватися з держбюджету в рамках пілотних проектів, зокрема це стосується оплати вартості пологів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до законопроекту про медичну реформу нардепи подали близько 900 правок.