ua en ru

Медику-волонтеру Яні Зінкевич допоможуть з лікуванням і реабілітацією в Дніпропетровську

Медику-волонтеру Яні Зінкевич, яка потрапила в ДТП в суботу, 5 грудня, допоможуть з лікуванням і реабілітацією в Дніпропетровську. Лікуванням 20-річної Зінкевич займаються лікарі дніпропетровської лікарні ім. Мечникова.

Побратими Яни Зінкевич розповіли, що аварія сталася близько 4 ранку поблизу Дніпропетровська. Авто злетіло зі слизькою траси і кілька разів перекинулось, в результаті чого дівчину викинуло з машини. Зараз вона з множинними травмами, зокрема, важким ушкодженням хребта, знаходиться в реанімації. Реанімаційними заходами керував друг Зінкевич, начмед лікарні Юрій Скребець.

"Ми провели консиліум з найкращими професорами, які займаються політравмою. Зараз головне - зберегти дівчині життя. Далі їй можуть знадобитися дорогі операції, - розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко. - У консиліумі брав участь і губернатор Валентин Резніченко, який особисто знає дівчину-добровольця. Губернатор сказав, що питання, пов'язані з лікуванням і реабілітацією, візьме на себе. І дав завдання дізнатися про можливості реабілітації дівчини за кордоном".

Яна Зінкевич - доброволець-медик, начальник Медичного управління "Українського Добровольчого корпусу". До початку АТО готувалася до вступу у Львівський медичний університет. 1 грудня 20-річна Яна отримала орден "За заслуги" ІІІ ступеня. Подання на нагородження дівчата подав керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко.