ua en ru

Медіакорпорація News Corp. запропонувала придбати австралійський медіахолдинг CMH за 2 млрд дол

Американська медіакорпорація News Corp. висунула пропозицію щодо купівлі австралійського холдингу Consolidated Media Holdings (CMH), що володіє мережею кабельних каналів, за 2 млрд дол., або 3,5 дол. за акцію, що є 14-процентною премією до ціни звичайної акції CMH на закритті торгів 19 червня 2012 р., говориться в повідомленні CMH.

За словами генерального директора австралійської компанії Джеймса Пекера, якому належать 50,1% акцій CMH, компанія вітає пропозицію News Corp, яка чекає початку переговорів за конкретними умовами операції і готова прийняти його, якщо не надійде більш вигідних пропозицій. Фінансовим консультантом CMH по даній угоді стане швейцарський банк UBS.

У разі закриття угоди News Corp. вдвічі збільшить частку в капіталі провідного австралійського оператора кабельного телебачення Foxtel - до 50%, а також стане власником 100% акцій Premier Media Group, власника контент-провайдера Fox Sports.

News Corporation - міжнародна медіакорпорація, заснована медіамагнатом Рупертом Мердоком у 1979 р. Володіє телекомпанією 20th Century Fox, телеканалом Fox News, супутниковими операторами BSkyB, Sky Deutschland, Sky Italia, Foxtel, інформаційним агентством Dow Jones, рекламним агентством News Outdoor, а також газетами Wall Street Journal, Times, Sun і New York Post. Чистий прибуток News Corp. в I півріччі 2011-2012 ФР виріс на 29% - до 1 млрд 913 млн дол.

Consolidated Media Holdings є австралійської інвестиційною компанією, діяльність якої сконцентрована на фінансуванні кабельних телеканалів.