ua en ru

Медіагрупи United Media Holding, KP Media і "Медіа Група Україна" об'єднують інтернет-активи і створюють United Online Ventures

Медіагрупи United Media Holding (UMH; основний власник Борис Ложкин), KP Media (контролюється UMH і бізнесменом Петром Порошенком) і "Медіа Група Україна" (МГУ, входить в СКМ Ріната Ахметова) об'єднують інтернет-активи. У прес-службі UMH повідомили про створення нової компанії United Online Ventures, до якої увійдуть портали i.ua (3-е місце серед інтернет-порталів; дані Gemius.Audience), bigmir.net (6-е місце) і tochka.net (7-і). UMH і KP Media отримають в об'єднаній компанії 75,1%, МГУ - 24,9%. "Вже зараз український інтернет-сегмент показує найбільші темпи зростання в порівнянні з іншими сегментами ринку реклами. Це сприяє підвищенню його інвестиційної привабливості як для українських, так і для іноземних інвесторів", - відзначає співвласник KP Media Петро Порошенко. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Це не перший досвід співпраці даних компаній в інтернет-бізнесі. Восени минулого року холдинги почали спільний продаж реклами на більшості майданчиків, а до кінця року створили об'єднаний сейлз-хауз Digi Media. "Підготовка до об'єднання йшла останні декілька місяців, і вельми нелегко, - заявляє джерело, знайоме з ситуацією.- Спрацював людський чинник - в кожній команді були свої лідери, що обстоювали власні погляди на розвиток". У результаті було вирішено, що нову компанію очолить Віталій Гордуз - керівник інтернет-проектів UMH, а гендиректор Digital Ventures (керувала tochka.net) Ольга Марунич займе посаду фінансового директора. "Ми домовилися, що всі ключові рішення ухвалюватимемо спільно", - відзначив гендиректор МГУ Федір Огарков.