ua en ru

МЕА: Добовий обсяг нафтовидобування в світі в лютому 2011 р. досяг нового історичного максимуму - 89 млн бар./день

Добовий обсяг нафтовидобування в світі в лютому 2011г. досяг нового історичного максимуму - 89 млн бар./день, повідомляє сьогодні в своїй доповіді, опублікованій в м. Парижі, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), передає РБК.
Відносно попереднього місяця добовий об'єм нафтовидобування в світі, включаючи видобуток сирої нафти і газового конденсату, збільшився на 200 тис. бар./день. У тому числі постачання нафті і газового конденсату з країн поза ОПЕК (Організація держав - експортерів нафти) в лютому 2011 р. склали 53,2 млн бар./день, збільшившись відносно попереднього місяця на 300 тис. барр.
Тим часом в країнах ОПЕК в лютому 2011 р. середньодобовий видобуток безпосередньо сирій нафті (без врахування видобутку газового конденсату) скоротилася на 95 тис. барр./день і склала 30,05 млн бар./день. Зниження в лютому нафтовидобування країн ОПЕК було викликане подіями в Лівії. Так, в Лівії видобуток нафти впав в лютому 2011 р. приблизно на 200 тис. бар./день, проте ці втрати значною мірою були заповнені збільшенням постачань нафті з країн Персидської затоки, відмічено в доповіді МЕА.