ua en ru

МНС України підписало угоду з Hewlett-Packard щодо служби "112" на 650 млн грн

МНС України підписало угоду з американською корпорацією Hewlett-Packard щодо системи екстреної допомоги населенню за телефонним номером "112" на суму 650 млн грн, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра МНС Віктора Балоги, сума буде освоєно протягом 2012-2013 рр.

"Сума контракту 650 млн грн, період введення - 2 роки. Основна робота буде проведена в 2012 р., тому що в цьому році з бюджету України виділено 450 млн грн на дану систему", - сказав міністр.

За його словами, корпорація буде надавати весь комплекс послуг для створення системи: програмне забезпечення, схему побудови системи і т.д. Також з компанією будуть співпрацювати, і надавати додаткові послуги інші світові компанії, такі як, наприклад, Microsoft.

Нагадаємо, як повідомлялося 7 квітня, тендер на поставку обладнання для створення служби "112" виграла американська компанія Hewlett-Packard.

Відповідно до закону, зазначена система створюється для забезпечення відповідними профільними підрозділами невідкладних заходів по запобіганню або ліквідації екстрених ситуацій. Закон передбачає створення у складі територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту населенню центрів екстреної допомоги за номером "112", оперативно-диспетчерських служб, підрозділів екстреної допомоги, які будуть працювати з використанням телекомунікаційних мереж, програмних, технічних та інших засобів.