ua en ru

МНС Росії направить оперативну групу в Крим, де будуть впроваджуватися сучасні технології захисту від НС

МНС Росії направить оперативну групу в Крим, де планується впроваджувати сучасні технології захисту від надзвичайних ситуацій (НС).

МНС Росії направить оперативну групу в Крим, де планується впроваджувати сучасні технології захисту від надзвичайних ситуацій (НС). Про це сьогодні заявив глава МНС Росії Володимир Пучков на зустрічі з делегацією кримського Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Ми плануємо направити в Крим постійно діючу оперативну групу по взаємодії і вирішення всіх питань республіканського МНС", - повідомив Пучков.

Він зазначив, що в даний час необхідно оперативно вирішити питання з організації діяльності фінансових, кадрових органів, так як без цього не можна забезпечити виплату заробітної плати, грошового забезпечення працівникам республіканського МНС. "Треба буде організувати роботу всіх органів матеріально-технічного забезпечення і всіх структур", - додав він.

Пучков повідомив, що буде сформована спільна робоча група, яка підготує програми з вирішення оперативних питань, по розробці заходів і планів розвитку і вдосконалення всієї системи захисту територій і населення від надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної безпеки і безпеки на водоймах.

"Рухаючись разом, рука об руку, ми повинні вирішити всі завдання розвитку наших служб і виробити сучасні підходи, - підкреслив міністр. - На майданчику Республіки Крим ми плануємо впровадити нове, прогресивне і високотехнологічне (обладнання)".

Начальник Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій Криму Сергій Шахов на зустрічі з керівництвом МНС Росії розповів, що зараз в республіці 43 пожежні частини і один аварійно-рятувальний загін. Загальна чисельність працівників - 2,3 тис. осіб, 1,2 тис. з них - це пожежники і рятувальники. На території Республіки Крим налічується 17 відділів і п'ять управлінь в Ялті, Керчі, Феодосії, Євпаторії та Сімферополі. За словами Шахова, комплектація пожежних частин залишає бажати кращого. "Вік машин - від 25 років, але усі вони в робочому стані", - сказав він.