ua en ru

МНС направило додаткову техніку і рятувальників для ліквідації наслідків негоди на автошляху "Київ–Чоп"

На трасу "Київ-Чоп", де з 15 грудня спостерігається ускладнення дорожнього руху, Міністерство надзвичайних ситуацій України додатково направило понад 200 рятувальників та 40 одиниць техніки. Про це повідомляє прес-служба МНС України.

Крім того, на місці утворення автомобільних заторів працюють групи життєзабезпечення Головного територіального управління МНС України у Львівській області, які забезпечують водіїв та пасажирів теплим чаєм та їжею.

"Підрозділи МНС області докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше відновити рух на автодорозі "Київ-Чоп", - зазначив начальник головного територіального управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський. - Необхідно зазначити, що нам доводиться ліквідовувати наслідки не звичайного сильного снігопаду, а шквалу, що супроводжувався випадінням дощу та миттєвим обледенінням дорожнього покриття. Ми максимально залучили до виконання аварійних робіт всю наявну важку інженерну техніку та техніку високої прохідності, аби надати допомогу водіям".

Крім того, продовжуються роботи по ліквідації наслідків негоди і в інших областях України. Так, в Рівненській обл. в результаті вжитих заходів силами МНС зі снігових наметів було врятовано понад 100 людей (з них 10 дітей) та вивільнено 36 одиниць автотранспортної техніки, з яких одна карета швидкої допомоги, 12 пасажирських мікроавтобусів та 23 легкових автомобілів.

Станом на 12:00 16 грудня підрозділами ТУ МНС у Волинській області вивільнено із снігових заметів 35 транспортних засобів: 18 легкових автомобілів, 8 рейсових автобусів, 9 автомобілів швидкої допомоги та три вантажних автомобіля.

В Хмельницькій обл. за останні дві доби рятувальники витягнули із снігових заметів 7 рейсових автобусів з пасажирами, 41 легковий автомобіль та 6 вантажних автомобілів, в яких знаходилося понад 360 чоловік.

Читайте також: У зв'язку з негодою тимчасово обмежений рух транспорту у Вінницькій обл., - ДАІ