ua en ru

МБРР надасть Україні 300 млн доларів на енергоефективні проекти

МБРР надасть Україні 300 млн доларів на енергоефективні проекти Фото: міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко

В результаті впровадження заходів планується досягти економії теплової енергії при виробництві та транспортуванні

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) надасть Україні понад 300 мільйонів доларів позики в рамках проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України". Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Проект "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" є одним з комплексних заходів, що впроваджуються Урядом України в напрямку реформування галузі централізованого теплопостачання.

За кошти, передбачені на реалізацію заходів Проекту, КП ТМ "Тернопільміськтеплокомуненерго" планує провести реконструкцію 9 котелень, збудувати 2 когенераційні станції, встановити 31 індивідуальних теплових пунктів та автоматичну систему управління технологічними процесами, що дозволить в режимі реального часу відслідковувати стан роботи систем теплопостачання міста. В результаті впровадження всіх заходів планується досягти економії теплової енергії при виробництві та транспортуванні, економії палива, зменшення споживання електроенергії за рахунок власного виробництва та економії, зменшити викиди СО2.

Нагадаємо, у 2016 році Україна очікує отримати від міжнародних партнерів до 10 млрд доларів.