ua en ru

Мазурчак: реальна вартість проведення Євробачення в Києві складає 10 млн євро

Мазурчак: реальна вартість проведення Євробачення в Києві складає 10 млн євро

Євробачення-2017 відбудеться, найімовірніше, в Києві і в основному за бюджетні кошти. Про це сьогодні заявив Олександр Мазурчак, співголова партії "Наш край", перший заступник голови КМДА під час підготовки та проведення Євро-2012.

Він зазначив, що на підготовку і проведення Євробачення необхідно 10 млн євро. "Найголовніші витрати будуть стосуватися обладнання місця проведення концерту. У нас немає ні в Києві, ні в регіонах жодного готового майданчика, який би відповідав умовам проведення такого конкурсу. Але в столиці більш пристосована для цього інфраструктура, тому, швидше за все, фінал Євробачення - 2017 відбудеться саме тут", - заявив Мазурчак.


Практика показує, повідомив він, що на подібні заходи від спонсорів можна залучити до 10% коштів, решта покривається з бюджету.

До того ж, за словами співголови партії "Наш край", через обмежену кількість місць, на концерт потраплять 10-15 тисяч осіб, з яких більшість складуть кияни та гості столиці з інших українських міст.

Разом з тим, він підкреслив важливість і престижність проведення фіналу Євробачення.

"Це дасть можливість привернути позитивну увагу до Києва і України і, як наслідок, стимулювати розвиток туризму в майбутньому. У світі побутує думка, що в Україні йде війна і, зокрема, в Києві - небезпечно. Тому важливо, щоб уряд і влада міста продемонстрували, що здатні гарантувати безпеку тим, хто приїде", - сказав Мазурчак.

Отже, переконаний співголова партії "Наш край", владі доведеться докласти значних зусиль, щоб провести Євробачення на високому рівні.