ua en ru

Авіація буде патрулювати акваторію Чорного моря на травневі свята

Авіація буде патрулювати акваторію Чорного моря на травневі свята Фото: у Південному регіоні патрулювання ведеться у посиленому режимі

Прикордонники будуть патрулювати акваторію Чорного моря з повітря

У Південному регіоні акваторію Чорного моря будуть патрулювати авіація під час травневих свят. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

У відомстві зазначили, що у зв'язку з посиленням заходів безпеки в південному регіоні, тому морські сили і авіація будуть патрулювати акваторію Чорного моря щодня.


"Так, для прикриття підступів з моря на сьогодні задіяно 5 тактичних груп кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України. Також в повітрі знаходяться літаки "Даймонд" для моніторингу ситуації в територіальному морі і на админграницах з АР Крим. Тільки вчора мала прикордонна авіація здійснила три польоту і обстежила 4800 км2 територіального моря України, 2340 км2 Азовського моря і 135 км державного кордону", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Держприкордонслужба посилила охорону кордонів на Великодні свята. Усиленно охороняють кордон з Молдовою на ділянці Придністров'я. Забезпечено цілодобове чергування ситуативних груп для реагування на зміни обстановки.