ua en ru

Майдан вимагає від Порошенка негайно подати документи на ратифікацію УА з ЄС

Учасники чергового Віче на Майдані Незалежності в Києві одноголосно проголосували за те, щоб Президент України Петро Порошенко негайно вніс у Верховну Раду пакет документів, необхідний для ратифікації угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Учасники чергового Віче на Майдані Незалежності в Києві одноголосно проголосували за те, щоб Президент України Петро Порошенко негайно вніс у Верховну Раду пакет документів, необхідний для ратифікації угоди про асоціацію з Європейським союзом. Як передає кореспондент РБК-Україна, таку пропозицію вніс зі сцени активіст Роман Липинський.

Він нагадав, що головним мотивом, який вивів українців на Майдан у листопаді минулого року, було непідписання УА з ЄС.

"27 червня Україна нарешті підписала цю епохальну угоду. В цей же день такі ж документи підписали Молдова і Грузія. Вже через три дні парламент Молдови ратифікував угоду. Грузія буде голосувати 18 липня. Чого чекає Україна?, - звернувся активіст до учасників Віче.

"У пресі писали, що Верховна Рада готова проголосувати за ратифікацію, а уряд підготував весь пакет документів. Справа тільки за Президентом", - зазначив Липинський.

"Тому давайте разом згадаємо, чому ми вийшли на цей Майдан, і дружно зажадаємо від Порошенка: Петро Олексійович, негайно внесіть угоду про асоціацію в парламент. Не гальмуйте нас на шляху до Європи", - запропонував Липинський Майдану.

За таке звернення одноголосно проголосували всі присутні.