ua en ru

Мавританія розірвала дипломатичні зв'язки з Катаром

Мавританія розірвала дипломатичні зв'язки з Катаром Фото: арабські країни розривають зв'язки з Катаром (A. T. Q * In UK)

Мавританія звинувачує Катар у підтримці терористів

Мавританія, яка входить до Ліги арабських держав, розірвала дипломатичні зв'язки з Катаром, звинувачуючи його в підтримці терористів, передає Reuters.

"Держава Катар пов'язує свою політику з підтримкою терористичних організацій і пропагандою екстремістських ідей. Це призвело до великих втрат для життя людей в цих арабських країнах, в Європі і в усьому світі", - йдеться в заяві Мавританського міністерства закордонних справ.

Відзначимо, 5 червня Бахрейн, Єгипет, ОАЕ, Саудівська Аравія і Мальдівська Республіка оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його у підтримці терористичних організацій "Ісламська держава" і "Брати-мусульмани".

Пізніше Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські слідчі вважають, що російські хакери зламали сервер інформаційного агентства Катару (QNA) і розмістили там фальшиву інформацію, що стало однією з причин ескалації напруженості на Близькому Сході.